Cellegummi

Forum indlæg


korsør lystbådehavn
Der står at rampen er 0-3 ° Kan det virkelig passe. Tænker at den er stejlere ?

Tilføjet af Erik Nymark Hansen - 24/08-22 11:33:02

Redningsveste er vigtigt båd udstyr




Redningsveste er en vital del af udstyret til din båd, så det er vigtigt du går dem efter fra tid til anden, og sikre dig at de stadig er funktionsdygtige.

I Danmark er det et lovkrav, at der skal være redningsveste til alle ombord på en båd, skib, kano, kajak eller tømmerflåde. Vestene skal være dimensioneret rigtigt, så en børne vest til max. 30kg, gælder ikke som redningsvest til en voksen.

Køber man en brugt båd, hvor der medfølger redningsveste, er det en god ide at checke dem efter, og sikre sig at de ikke er ødelagte, er CE mærket, og ellers lever op til vægtgrænserne på de personer som er ombord i båden.
Har du behov for en ny vest, er der flere steder på nettet, hvor du kan købe en billig redningsvest. Der er også en masse andre web-sider, hvor du kan læse mere detajleret om de forskellige typer redningsveste.

Men nu er det jo ikke kun for at kunne overholde loven, at man skal ha vestene med ombord. Det er mindst lige så vigtigt at ha den på for sin egen sikkerhedsskyld. Chancen for at ryge overbord er altid tilstede på vandet, og sker det i bevidstløs tilstand, kan redningsvesten være forskel på liv eller død.
I dag findes der mange forskellige typer redningsveste på markedet, og priserne er efterhånden kommet ned på et niveau hvor alle kan være med.

Vi kender sikkert alle den gode gamle orange vest, med den store krave… Den er stadig en af de mest solgte og sikreste redningsveste på markedet idag.
Mange sejlere brugere denne type veste til børn og personer som ikke kan svømme, idet kraven er med til at holde hovedet fra a vandet, i tilfælde af, at de skulle ryge overbord. Ulempen ved denne type vest, er at den er forholdsvis tyk, og fylder meget.

Derfor benytter mange sig af den tyndere svømmevest, som kun har den halve opdrift af en rigtig redningsvest. Fordelen her, er den større bevægelsesfrihed det giver, men da der heller ikke er så mange materialer i vesten, gør det den også en af de billigste typer redningsveste på markedet.
Ulemperne ved svømmevesten er så, at der ikke er samme opdrift som en alm. redningsvest, og at den muligvis ikke vil redde liv i bevidstløs tilstand.

Den oppustelige redningsvest er den optimale løsning.

En oppustelig redningsvest samler alle fordelene fra den traditionelle redningsvest og svømmevesten i en og samme vest. Du får samme opdrift, og en vest der ikke fylder ret meget, for optimal bevægelsesfrihed.

Sikkerhedskraven til nakken, udløses sammen med vesten når den rammer vandet, og vender du forkert i vandet med hovedet nedad, så er den oppustelige vest designet til at vende dig af sig selv.
Langt de flere fritidssejlere anvender oppustelige veste i dag, og da denne type vest er langt mere avanceret end de andre veste, kræver det selvfølgelig også lidt vedligeholdelse at have sådan en redningsvest. Det anbefales derfor at man 1 gang om året inden sæsonstart prøver sin vest af, og udskifter salttablet og CO2 patron.

Et nyt armeringskit til en oppustelig vest koster ikke alverden, men kan være forskellen på liv og død i sidste ende, hvis uheldet skulle være ude, og du skulle falde over bord.
Husk derfor altid at anvende redningsvest når du er på vandet, og anbefal andre at benytte den, selv om de syntes det er noget pjat.

Læs mere om redningsveste hos Søfartsstyrelsen.

Information


Siden har nu været online en del år, og været HELT gratis, men vi bruger flere og flere ressourcer, og siden koster flere og flere penge at holde kørende, derfor er vi nødsaget til at tage et lille gebyr på 29,- kr om året.

Støt siden økonomisk


Hvis du ønsker at støtte udviklingen og driften af slæbesteder.dk, kan du frivilligt indbetale et beløb til os på nedenstående knap.

Database info


Databasen er opdateret.