Sejler Nyheder


Ingen nyheder på nuværende tidspunkt.

Forum indlæg


korsør lystbådehavn
Der står at rampen er 0-3 ° Kan det virkelig passe. Tænker at den er stejlere ?

Tilføjet af Erik Nymark Hansen - 24/08-22 11:33:02

Emne: Ny båd ejer. 10000 spørgsmål ;)


hejsa her på forum.

Som overskrift siger, så er vi helt nye ift. At have båd.

Så håber på at nogle af i erfarne vil dele ud af noget af al jeres viden.

Jeg har mange spørgsmål, nogle af dem er sikker "dumme", men man skal jo starte et sted.

Vi er lige flyttet til Sydhavnen og vil selvfølgelig gerne bruge noget af alt det herlige vand vi er omgivet af herinde, yderlige fulgte der bådplads med til boligen.

Jeg starter selvfølgelig med at tage speedbåds certifikat, dette kan jeg se man kan gøre v Actioncenter på Amager på en dag.

Jeg har købt en brugt Cresent 16 fod med en 50 HK. Vro Johnson påhængsmotor som jeg skal hente på søndag. Sælger virker reel nok, er der noget jeg skal være SÆRLIGT obs på ved gennemgangen og inden han får pengene?
Sælger siger der er lavet service på motor v Sunds bådcenter i efteråret 14 til vinterkonservering. Her blev bl.a. Vro tjekket, også den akustiske alarm. Impelleren blev også skiftet ( hvad er det?)

Jeg får trailer med til båden, men planen er at båden skal ligge på vores egen plads, så trailer kommer op i sommerhus til den skal bruges ind i mellem hvis vi vil flytte rundt på båden. Jeg har set herinde at der er gratis trailerrampe v Sydhavnen, gælder dette stadig?

Nå, er der andet jeg skal være obs på når jeg henter båden? Osmose? Osv, er der andre ting ved selve båden der skal kigges efter?

Vi har 3 knægte i alderen 17 til 23 så båden skal mest bruges til vandsport, små ture rundt i havnen, måske en enkelt overnatning med fruen et sted? Er der nogle anbefalinger på dette, i nærheden af sydhavn/Sluseholmen ?

Alle gode råd og does and donts modtages gerne.

Vi glæder os til at komme på vandet.

Hilsen Charlie
Indlæg oprettet af: Charlie&britt - 02/06-15 21:23:34

En Impeller er motorens "vandpumpe" der kører vand rundt i motoren så den ikke bliver for varm. Den er af gummi og ældes, så den skal helst skiftes hvert 4 år. Det er ikke specielt dyrt ca. 1000 kr. Glæd jer til at komme ud at sejle. Det er fantastisk.
Båden skal selvfølgelig være tæt. Ellers er det bare at kigge om den er pæn. Tjek rattet virker og drejer motoren nemt. Ellers skal motoren bare starte nemt og sejle rent ved forskellige omdr. tal. Se også skruen om den har store hak.
Indlæg besvaret af: steen2010 - 11/06-15 09:31:12

Hvis båden ikke er bundmalet, og den skal ligge i vandet hele tiden. Så vil jeg overveje at få den bundmalet. Fordi der ellers kommer begroninger på bunden som er svær at fjerne.
Indlæg besvaret af: Mercman - 09/08-15 09:55:47

Tilbage til oversigten
Du skal være logget ind for at kunne benytte forummet...

Information


Siden har nu været online en del år, og været HELT gratis, men vi bruger flere og flere ressourcer, og siden koster flere og flere penge at holde kørende, derfor er vi nødsaget til at tage et lille gebyr på 29,- kr om året.

Støt siden økonomisk


Hvis du ønsker at støtte udviklingen og driften af slæbesteder.dk, kan du frivilligt indbetale et beløb til os på nedenstående knap.

Database info


Databasen er opdateret.