Sejler Nyheder


Ingen nyheder på nuværende tidspunkt.

Forum indlæg


Vhf
Er der nogen der ved om der er kursus til vhf radio i nord Jylland et sted
Tilføjet af Ras4013 - 14/03-20 09:03:07

Emne: Stigning på slæbesteder


Kære venner.

Vi er nye på denne udmærkede hjemmeside og har brugt den flittigt, da vi har en 17 fods sejl/motorbåd på trailer. Båden har en lille køl så derfor er stigningen på slæbestedet vigtigt. Dette er ikke for at være negativ overfor de gode folk, som har beskrevet slæbestederne, men enten er der målt/ beregnet forker på Mullerup havn og Havnsø havn. Jeg var ude at sætte vores båd i Mullerup havn den 4. maj. og målte stigningen på slæbestedet til 30% og ca. 16 grader med digitalt vaterpas. Samme metode i Havnsø havn 10% og 5,7 grader. Ret mig hvis jeg tager fejl, men løfter manet vaterpas, som måler 1 meter, 1 cm i den ene ende vil stigningen udgøre 1%. Eksemplet med Mullerup havn, her målte jeg 1 meter ud i det vandrette plan og 30 cm i det lodrette plan altså 30%. Så derfor kære sejlerfolk husk lige en tommestok med næste gang i sætter båd i vandet. det kan jo godt være at nogle af de eksisterende tal skal justeres.
Hilsen nap og god vind.
Indlæg oprettet af: nap - 09/05-14 21:19:32

Jeg har undret mig over det samme, der er godt nok mange steder hvor stigningen er under 3% og det passer vist ikke, havde ikke vaterpas og tommestok med de sidste par steder, men der er vist nogle tale der skal redigeres..
Indlæg besvaret af: fammork - 25/07-14 19:21:07

Rigtigt, mange roder procent og grader sammen. Læg et vaterpas på en meter, hvor den ene ende røret rampen. Højden fra vatterpasset i den anden, end på rampen (i cm.) er % stigning. En stigning på 45 grader = 100 % !
Indlæg besvaret af: Benny C - 13/06-15 21:38:30

Hvad er en ideel stigning/hældning?
Har lige købt et sejl/motorbåd på 17 fod med lille køl... Og de steder vi forventer at bruge står til 0-3 grader... (Hedder det sådan?) fandt et 4-7 men der er tilkørselsforholdene ikke særlig gode og man skal blokere en vej når man bakker til...
Ikke særlig tiltalende når man er helt ny i det her liv... ;)
Indlæg besvaret af: Zeus - 05/08-15 23:32:27

Tilbage til oversigten
Du skal være logget ind for at kunne benytte forummet...

Information


Siden har nu været online en del år, og været HELT gratis, men vi bruger flere og flere ressourcer, og siden koster flere og flere penge at holde kørende, derfor er vi nødsaget til at tage et lille gebyr på 29,- kr om året.

Støt siden økonomisk


Hvis du ønsker at støtte udviklingen og driften af slæbesteder.dk, kan du frivilligt indbetale et beløb til os på nedenstående knap.

Database info


Databasen er opdateret.